Namaste´

laupäev, 2. veebruar 2013

Südame salapära







Gregg Braden
Institute of HeartMath

Teadlaste uurimused kinnitavad, et süda on midagi palju enamat, kui vaid vere pumpaja meie kehas. Tal on sõna otseses mõttes omaenda mõistus, mida närvitarkuseks nimetatakse. Ja just närvitarkus on see, mida mõistsid meie esivanemad ja mis annab tänasel päeval südamele uue tähenduse.

Meie füüsiline maailm koosneb energiaväljadest – elektriväljadest ja magnetväljadest. Kui me hakkaksime interaktiivselt mõjutama/suhtlema oma keha elektromagnetväljadega, suudaksime me tervendada oma keha, luua rahu nii pere kui ühiskondlikul tasandil.

Teadlasena mõistab Gregg Braden energiaväljade osatähtsust meie kehale ja meid ümbritsevale. Meil on vaja pöörduda nende väljade poole, nemad ühendavad kõike. Selleks tuleb meil leida tähendusrikkam viis, kui sõnaline keel, mis selle kõigega ühendusse astuks, suhtleks. See on meie iidsete vaimsete traditsioonide põhiolemus. See on suurepärane saladus, mida õpetati Tiibeti kloostrites, Boliivia mägikülades, Peruus ja paljudes iidsetes Aasia traditsioonides. See kõik räägib sisemisest kogemusest – keskendumisest südamele, mis võimaldab luua muutusi väljapool keha ja meid ümbritsevas maailmas.

Aju ei ole kõige esimene organ, mis kehaks vormub, selleks on hoopis inimese süda. Ja üks suurimaid mõistatusi - mis on see, mis vallandab esimese südamelöögi? Ühel hetkel on vaid kogum rakke ja järgmisel hetkel juhtub midagi – inimese süda hakkab lööma. Teadlased ei oska seda veel seletada.

SÜDA on inimkeha esimene organ ja arenedes edasi, hakkab ta reguleerima ülejäänud kehakeemiat. Teadlased on aru saanud, et süda edastab signaale ajule, mis kutsub esile keemilised protsessid ajus, mis omakorda vabanevad kehasse. Kõik põhineb sellel, kuidas me end tunneme, millised on meie tunded.

Uurimine selgitab, et süda etendab palju olulisemat osa, kui meie tavateadmine seda kinnitab.
Kas sina teadsid, et

- süda kiirgab elektromagnetvälju, mis muutuvad meie emotsioonidest lähtuvalt
- inimese südame magnetvälja ulatus on mitu jalga (1 jalg = u.30 cm) kehast
- positiivsed emotsioonid on psüühilise heaolu loojaks kehas
- positiivsed emotsioonid tugevdavad immuunsüsteemi
- negatiivsed emotsioonid tekitavad närvisüsteemis korralageduse, kuid positiivsed
  heaolutunde
- südame närvirakkudel on nii lühi- kui pikaajaline mälu ja et signaal, mida nad ajule
  saadavad, mõjutab meie emotsioone, seda mida me emotsionaalselt kogeme
- lootel areneb süda ja hakkab tööle enne aju arenemist
- ema ajulained lähevad sünkrooni imiku südamelöökidega
- süda saadab ajule rohkem informatsiooni, kui aju südamele
- positiivsed emotsioonid toetavad aju loovust ja innovatiivsete lahendusteni jõudmist
- positiivsed emotsioonid suurendavad aju võimet teha paremaid otsuseid ?
Kokkuvõttev tõlge Ilmelt


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar