Namaste´

esmaspäev, 28. jaanuar 2013

Kes me oleme?


 Gregg Braden (2012) :

Me oleme müstilise päritoluga müstilised olendid.
Me ilmumise Maale, kui vaadata tänapäevase pilguga, umbes 200 000 aastat – 30 maailma-ajastu tsüklit ja kaks jääaega – tagasi. Meie kehad kannavad eksimatut märki arukast kavandamisest. Me tuleme siia maailma „rääkides“ oma südame sõnatut keelt, mis suhtleb väljadega, mis kõike loob ja ühendab. Me olime ehituskunstnikud arenenud tsivilisatsioonile, mis ulatub tagasi vähemalt viimase jääaja lõppu ja võimalik, et varasemassegi aega. Me oleme rahumeelsed olendid, kes muutuvad vägivaldseteks siis, kui tunnevad hirmu oma elu, oma lähedaste elu või oma elukorralduse pärast.

Alles praeguse maailma-ajastu viimase 5 125 aasta jooksul oleme me välja arendanud mastaapsed sõjapidamise tavad. Meie maailma mittesäästva arengu tingimused on viinud meid kriisipunkti, kus me peame, kas tunnistama oma päritolu ja ajaloo tõde ning valima oma kõrgeima eesmärgi või eitades neid tõdesid langema meie tumedaima saatuse sügavikku.

Nüüd, kui oleme vastanud küsimusele, kes me oleme, puudutab järgmine suur küsimus meie tulevikku. Milline on pärand, mille teie ja mina jätame neile, kes ükskord meid oma esivanemateks nimetavad? Kas meie laste ajalooraamatud märgivad, et me hindasime koostööd kõrgemaks kui võiduajamist/konkurentsi ja et vihkamise asemel õppisime armastama?

Või hoopis seda, et me lasime mööda inimkonna 5 000-aastase ajaloo suurima võimaluse – võimaluse asendada meie mineviku väär-uskumused tõega, mis annab meile võimaluse jõuda meie poolt kavandatud tulevikku? Need küsimused on meie sõnalise vastuse juba saanud. Nüüd peame oma öeldud sõnade järgi ka elama. Kas me rajame uue, sündiva maailma oma eksistentsi püsitõdedele?

Selguse saamiseks ei tule enam kaua oodata.

Gregg Braden „Deep Truth“

Tõlkis Ilme

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar