Namaste´

neljapäev, 4. juuli 2013

"Mida tähendaks avastada sõnum 'Jumalalt'?"






„Suurima rahvastiku arvuga ajaloos, me rajame riike, loome perekondi, koondame kokku sõjavägesid ja tormame edasi usutavalt kõige arenenuma teadusega, mis eales olnud. Elades sellises maailmas ja sellega kaasnevate probleemide käes, ja leida algtõde, mis puudutaks tänases maailmas iga inimese elu ühtse ja ühendava sõnumina nii sügavalt, nii võimsalt ja nii isiklikult, et seda poleks võimalik eirata, mida see tähendaks?



Jättes kõrvale välised erisused, mis jagavad meid perekondadeks, rahvusteks ja religioonideks, võime vaid ette kujutada, kuivõrd teistsugusel viisil me oma elu elaksime ja oma maailma ehitaksime, olles veendunud teadmises, et meie olemasolu algus pärineb Loojalt, kelle nimi on sõna otseses mõttes kodeeritud meie keha igasse rakku.



Isegi kõige tagasihoidlikumal juhul saaks see avastus uue ajastu alguspunktiks, mis selgitaks meie seotust üksteisega ja meie maailmaga. Kuigi selline sõnum ei oleks piisav identifitseerimaks täpselt kogu loomingu Jumalat, Jumala muistse nime universaalset olemust elukoodis (code of life) – nime, mis 20.sajandi jooksul on teaduses nüüd kinnitust leidnud – lisanduks see järjest suurenevale tõendmaterjalide hulgale, mis viitavad sellele, et meie siinoleku põhjuseks on midagi enamat, kui vaid juhus keemiliste ainete ühendusest ja evolutsioon.



„Parimal juhul annaks tervet elu hõlmava Jumala nime avalikuks tegemine uut võimsat tunnistust selle kohta, et me oleme siin ettekavatsetult, jagamas maailma kui üks perekond. See põhimõte oleks hädavajalikuks lootuse proovikiviks ajal, mil meie erisusi võetakse sageli kui põhjusi meie eraldamiseks, mitte aga paljususena, mis meile tugevust lisab. Sõnum, mille leiab iga keha keemilisest koostisest, olenemata religioonist, elustiilist, rassist või tõekspidamisest, oleks tunnusmärgiks, mis on oma olemuselt sedavõrd kõikehõlmav, et suudaks ületada igasuguse erisuse meie minevikust.“


Gregg Braden „The God Code“, lk. 37-38

Tõlkis Ilme








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar