Namaste´

pühapäev, 21. juuni 2015

Suvine pööripäev












Valgusesaar



Taas on kätte jõudnud suvine pööripäev – kõige pikem päev ja kõige lühem öö aastamandalas –, mil valguse vägi on sedavõrd võimas, et lahustab oma teel mis tahes takistused.

Suvine pööripäev on iidne päikesepüha, mida tähitsedes tuleks meenutada, et muistsetel aegadel austati Päikest meie aladel eelkõige Suure Jumalannana. Seda meenutades avame end Kuldse Emanda kohalolekule ning saame osa Tema kingitustest. Olles Elu andja ning õitsengu looja, ankurdab Ta Maa peale Suure Keskpäikese kiiri ning puhaste maailmade energiaid. Ehkki ilmub Päikesena, on Kuldne Emand polaarsusest vaba ja ühendab endas nii Päikese, Kuu kui Tähe energiad, samuti Taeva ja Maa – sisuliselt kogu kõiksusterviku.


Suur Ema soovib meile meenutada seda, et inimene ise on Kõiksuse mõõdupuu. Seega, tervendades ja täiustades iseennast ning oma keskkonda, tervendame kogu maailma, ning vastupidi – tervendades ja toetades teisi, avaneme ka ise väga sügavale ja transformeerivale tervendusele. Suur rahu ja õnn sisenevad meisse, kui tunneme ära, et meie enda südamepäike on keskmeks meie kosmilisele kodule, mis hõlmab kogu ilmaruumi. Me suudame luua täiuslikkust, kui leiame selle endast, teistest, igast hetkest ja igast olukorrast. Meist saavad kosmilised kaasloojad, kelle südamed on sedavõrd avatud, et mahutavad endasse kogu kõiksusterviku.


Seega on Suur Jumalanna uks meie kõrgeima olemusega kogemusliku üheks saamise juurde ning Ta õpetab meile, kuidas lahendada seda kõikide aegade suurimat kosmilist mõistatust – ühendada ja tasakaalustada polaarseid energiaid siin maailmas, nii et jumalik valgus, ilu, küllus, rahu, armastus ja harmoonia võiksid lahustada ja ülendada kõik ebakõlalised ja omavahel võitlevad energiad ning muuta meie elu imeliseks Puhta Maa ja kuldajastu kogemuseks. See on Päikesena ilmuva Jumalanna, Kuldse Emanda kingitus ning just suvisel pööripäeval on Tema kohalolek meie maailmas kõige vägevam.


Ka eestlaste rahvavaimu kaudu ilmutab end Suur Jumalanna küllust, rahu ja õitsengut loova Kuldse Emandana, keda on Viru Akaks, Lindaks ja Kuldnaiseks nimetatud. Jäljed Temast on säilinud meie loomislaulus, kus Ta laskub Kõiksuse kosmilistest avarustest alla Sinisirje linnuna ning loob Maa peale oma kuldse pesa – tasakaalustatud ning kosmilist korda peegeldava mandalaruumi. 

Rohkem infot Suure Jumalanna ja Kuldse Emanda kohta leiate Riina Grethieli raamatust "Suure Jumalanna müsteeriumid. Pilguheit eestlaste muinaspärandisse esoteerilisest vaatenurgast" (Valgusesaar 2012)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar