Namaste´

teisipäev, 2. september 2014

Kas on võimalik keerata meie DNA ajakell tagasi?



Teadlased ütlevad, et on!



Hiljuti avaldasid ajalehed „The Guardian“ ja „NY Times“ artikli, milles kirjeldati uut avastust, mis puudutab meie DNA-d, ja mille olulisimaks sõnumiks on see, et meie vanus sõltub meie DNA talitlemisest, mis määrab meie kudede ja organite bioloogilise vanuse.




See „kell“ meie DNA-s näitab, et samas kui paljud koed vananevad kehaga samal kiirusel, vananevad mõned neist kiiremini või aeglasemalt. Ja veel näitab see kell, et haigestunud organite vanus võib suuresti erineda sama inimese tervest koest, ja võib koguni kuni kümme aastat „vanem“ olla.

Teadlased ütlevad, et selle kella mehanismide 'lahti harutamine' aitab neil mõista inimese vananemisprotsessi ja lõpptulemusena juhatada teatud määral selle aeglustumiseni.

Oleks väga põnev luua viimaks sekkuvad teraapiad, et keerata see kell tagasi ja loodetavasti säilitada meid noorena,“ selgitas Horvath ajalehele „ The Guardian.“
Ta uuris umbes 8000 nii tervet kui vähirakku ja leidis 353 DNA näitajat, mis vanuselt erinesid. Nad töötavad tõhusalt nagu väikesed bioloogilised kellad. Huvitav, et erinevad koeliigid vananevad erineva kiirusega. Selgub, et kui südamekoe bioloogiline vanus on umbes üheksa aastat noorem, kui peaks, siis vähikude on umbes 36 aastat vanem.“


Ja kui astuda sammuke veelgi kaugemale, mis oleks kui suudaksime vabaneda vanusest päriselt? Mis oleks, kui inimesed saaksid oma vanust valida ja elada sellega nii kaua kui tahavad? (muidugi vajaksid inimesed kohta, kus elada .... kuid jätame selle teema teise artikli jaoks).




See avastus tekitab tõepoolest küsimusi Aja kohta. Mis on Aeg? Kas see on DNA funktsioon? Kas see on meie meele tajumus? Mida Aeg endast tegelikult kujutab?

Lisaks sellele, et me oleme suutelised järjestama ja mõjutama DNA-d välise tehnoloogia abil, paneb see meid küsima, kas me saame seda teha ka oma sisemise tehnoloogia abil. Kui see, mida me DNA aktiveerimise kohta teada saame, on tõsi, siis võib olla on tulevikus meil lihtsalt võimalus noorena jäädagi nooreks ja teha ei midagi muud, kui lubada noorusteadvusel immutada meie olemuse iga kiud. Me suudaksime loomulikul teel keerata bioloogilise kella tagasi ja jääda nooreks igavesti!



Tõlkis Ilme

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar